Nakon podmorja: Čišćenje jarunskog jezera i obale

Ronilački klub „Roniti se mora“ ove će subote, 9. srpnja, čistiti zagrebačko jezero Jarun.

Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano, već 11 godina, čisti morske i slatkovodne površine, provodeći edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta te okoliša u cijelosti.

Također, ekološki osviješteni ronioci, kroz prateći program, na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Ovoga će vikenda, nakon uspješnih akcija uz hrvatsku obalu i otoke, pod geslom i u sklopu akcije Think green zaroniti 27. put, a čišćenju najvećeg zagrebačkog jezera i pristupnih koridora pristupaju aktivno svake godine.

Cjelokupnu logističku podršku, kao i tijekom prethodnih akcija u drugim gradovima, osigurava CIOS grupa koja će propisno odvesti i zbrinuti sav prikupljeni otpad.

Nadolazećim se aktivnostima znatno pridonosi kvalitetnijoj ljetnoj sezoni koju će mnogi sugrađani upravo provesti u toj gradskoj oazi.

Očekuje se i ovoga puta dolazak volontera iz cijele Hrvatske, a Ronilački klub „Roniti se mora“ na sudjelovanje poziva i sve zainteresirane sugrađane, uz prijavu putem adrese elektroničke pošte ronitisemora@gmail.com.

Program održavanja ekološke akcije:
12.00 – registracija sudionika
12.40 – službeno otvorenje 
12.50 – izjave za medije
13:30 – čišćenje jezera i okolice
18:30 – kraj 27. akcije Think Green

lokacija okupljanja: kod regatne staze

Više članaka

Aktualnosti

O tzv. aferama: Istraga obustavljena

Nastavno na ranije, ali i aktualne medijske objave koje se odnose na tijek pravosudnih predmeta povezanih s vlasnikom i predsjednikom Nadzornog odbora C.I.O.S. Grupe g.