O tzv. aferama: Istraga obustavljena

Nastavno na ranije, ali i aktualne medijske objave koje se odnose na tijek pravosudnih predmeta povezanih s vlasnikom i predsjednikom Nadzornog odbora C.I.O.S. Grupe g. Petrom Pripuzom, a koje su tijekom proteklih godina imale (više ili manje) utjecaja na našu profesionalnu reputaciju, smatramo našom obvezom izvijestiti zainteresiranu javnost o trenutnom statusu tih takozvanih „afera“.

USKOK je 16. svibnja 2023. donio rješenje kojim obustavlja istragu protiv g. Pripuza u predmetu „metalni otpad“ uz obrazloženje da: „…dokazi pribavljeni tijekom istrage ne daju dovoljno osnova za podizanje optužnice“, iako je 2017. godine bez ikakvih konkretnih i utemeljenih dokaza pokrenuto uhićenje te istraga radi navodnog izvlačenja novca kroz trgovanje metalnim otpadom te izbjegavanja plaćanja poreza.

Tijekom 6 godina postupka dostavljeno je više od 250 tisuća dokumenata nadležnom tijelu, provedena su ispitivanja više od 150 svjedoka, kontinuirano su praćene transakcije društava Grupe te s njima povezanih osoba, kao i obavljeni porezni nadzori u kojima nisu utvrđene nepravilnosti.

Tijekom cijeloga razdoblja Grupa je bila izložena teškim optužbama, izrazito neugodnim spekulacijama, mnogobrojnim netočnim informacijama i neistinitim konstrukcijama objavljivanim u medijima te cijelom nizu navodnih inkriminacija, a koje su se širile javnim prostorom.

Unatoč javnom linču, prozivanju, etiketiranju i svakojakim konstruiranjima koja su ispunjavala sve, od gradske pa do političke scene na različitim razinama, naš su najveći oslonac bili naši zaposlenici i poslovni partneri uz koje je, bez obzira na okolnosti i spomenute kontekste, Grupacija ostvarivala stalni rast, razvijala poslovanje te investirala u daljnji razvoj.

Podsjetimo dodatno kako je u zasebnom postupku iz 2014.godine, takozvanoj aferi „Agram“, koja je obuhvaćala i bivšeg gradonačelnika, pok. g. Milana Bandića, gospodin Pripuz u prvostupanjskoj presudi oslobođen po svim točkama optužnice.

Smatrajući kako su uzajamno povjerenje, obostrano uvažavanje i međusobno poštovanje samo neki od vrijednih preduvjeta i principa profesionalne prakse kakvu u C.I.O.S. Grupi i na svim relacijama njegujemo kroz više od 30 godina, ovim se putem zahvaljujemo svim cijenjenim poslovnim partnerima.

Više članaka

Aktualnosti

O tzv. aferama: Istraga obustavljena

Nastavno na ranije, ali i aktualne medijske objave koje se odnose na tijek pravosudnih predmeta povezanih s vlasnikom i predsjednikom Nadzornog odbora C.I.O.S. Grupe g.