Otok Vis: Iz mora izvađeno više od 12 tona otpada

Ronilački klub Roniti se mora, uz podršku C.I.O.S. grupe, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te National Geographic Hrvatske, kao partnera na projektu, uspješno su završili 26. ekološku akciju Think Green na otoku Visu.

Akcija je trajala tri dana, a 48 ronioca čistilo je uvalu Stonca, podmorje ispred Češke vile te uvalu Oključna. Prikupljeno je više od 12 tona otpada, točnije 12.150 kg, odnosno 27 kubičnih metara.

Metalne konstrukcije, akumulatori, građevinski otpad, dijelovi barke te kamionske gume – samo su neki od sakupljenih predmeta, a za sitniji otpad, poput stakla, limenki i plastike, bilo je potrebno više od 700 vreća. Članice C.I.O.S. grupe, koja je pružila cjelovitu logističku podršku, sav će otpad koji je prikupljen tijekom akcije i odvezen s otoka, propisno zbrinuti.

Ronioci su pod vodom zajednički odradili više od 400 radnih sati, a sudjelovali su volonteri Ronilačkog kluba Roniti se mora Zagreb i Šibenik.

Inače, Klub već jedanaest godina organizira akcije Think Green u sklopu kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja, akcijom se djeluje i edukativno, što u konačnici podiže ekološku svijest i javnosti ukazuje na problem onečišćenja okoliša.

Više članaka

Aktualnosti

O tzv. aferama: Istraga obustavljena

Nastavno na ranije, ali i aktualne medijske objave koje se odnose na tijek pravosudnih predmeta povezanih s vlasnikom i predsjednikom Nadzornog odbora C.I.O.S. Grupe g.