Predsjednica Uprave CIOS grupe među najmoćnijim ženama hrvatskog biznisa

Iva Pripuz Špekuljuk u samom vrhu ovogodišnje rang-liste

Poslovni tjednik Lider, u sklopu tradicionalne konferencije “Žene u biznisu” odabrao je deset “najmoćnijih žena hrvatskog biznisa”, a kao novo lice na ovogodišnjoj listi je i predsjednica Uprave CIOS grupe Iva Pripuz Špekuljuk.

Međunarodni susret žena Lider je organizirao dvanaestu godinu zaredom, a sedamnaesti put objavio godišnju rang-listu tristo najmoćnijih ženna. Kako organizator ističe, u odabiru se primjenjuje kriterij upravljačke moći, odnosno ukupnih prihoda kompanija kojima upravljaju. Na odabir deset najmoćnijih, među kojima je i Pripuz Špekuljuk, primjenjuju se i kriteriji utjecaja konkurentica na cjelokupno društvo i gospodarstvo.

Diplomirana je ekonomistica, a u raznim tvrtkama C.I.O.S. grupe radi od svoje dvadeset četvrte godine. U većini članica Grupe bila je ili članica uprave ili njihovih nadzornih odbora. Na čelo C.I.O.S.-a došla je prije dvije godine, a na Liderovu rang-listu deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa plasirala se ove godine prvi put, i to zahvaljujući tomu što joj je upravljačka moć lani snažno skočila na krilima globalnog rasta potražnje za sekundarnim sirovinama, na 375,5 milijuna eura.” – prenosi Lider.

Foto: Lider

Više članaka

Aktualnosti

O tzv. aferama: Istraga obustavljena

Nastavno na ranije, ali i aktualne medijske objave koje se odnose na tijek pravosudnih predmeta povezanih s vlasnikom i predsjednikom Nadzornog odbora C.I.O.S. Grupe g.