Više od 11 tona otpada izvađeno iz mora u Šibeniku

Ronilački klub Roniti se mora, uz podršku C.I.O.S. grupe, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te National Geographic Hrvatske, kao partnera na projektu, uspješno su završili 28. ekološku akciju Think Green u Šibeniku.

Akcija je trajala dva dana, a u Šibeniku se čistilo od mula Krka do veslačkog kluba Krka – ukupno 1km obale. Iz podmorja je izvađeno više od 11 tona (11.670,00 kg), odnosno 25 kubičnih metara otpada.

Najveći komadi bili su razne metalne konstrukcije, bojleri, svih vrsta guma – automobilskih i kamionskih, jako puno stakla, jedrilica, wc-školjka, plastične sjedalice, električni romobil itd. Za sitniji otpad, poput stakla, plastike i limenki upotrijebljeno je više od 1200 vreća. U partnerstvu sa C.I.O.S. grupom, koja je pružila cjelovitu logističku podršku, sav otpad prikupljen tijekom akcije je odvezen iz grada, biti će razvrstan i adekvatno zbrinut. Na taj način dodatno se pomoglo lokalnoj zajednici i oslobodilo ih se svake brige oko zbrinjavanja otpada izvučenog iz podmorja.

U ronilačko ekološkoj akciji sudjelovalo je 150 ronioca volontera koji su zajedno odradili preko 400 radnih sati pod vodom te 50 volontera koji su pomoć pružali sa kopna. Cjelokupan napor volontera Think Green-a ne bi bio moguć i tako uspješan bez adekvatne potpore njegovih partnera i sponzora, lokalne zajednice, Grada Šibenika i njenih društava. U akciji je sudjelovalo čak 200 sudionika – ronilački klubovi iz Hrvatske, susjedne BiH, te Makedonije – članovi Ronilačkog kluba Roniti se mora Zagreb i Šibenik, PIK Mornar, DPS Zagreb, ENK Pena, KPA 3. Maj, KPA Amfora Rab, KPA Marsonia, KPA Vodomar, KPD INA Kostrena, RC Osijek, RIS Kutina, RK Agramsub, RK Nautilus, RK Požega, RK Sisak, KPA Iglun, RK Mostar, Sea Star Diving kao i članovi Powerlifting Klub „Šibenik“, GKK Šibenik te MNK Šibenik.

Više članaka

Aktualnosti

O tzv. aferama: Istraga obustavljena

Nastavno na ranije, ali i aktualne medijske objave koje se odnose na tijek pravosudnih predmeta povezanih s vlasnikom i predsjednikom Nadzornog odbora C.I.O.S. Grupe g.